Пређи на главни садржај

OLIMPSKA REGIJA: Paralia, Olympic beach, Nei pori

Letovališta koja se nalaze u Olimpskoj regiji međusobno su veoma blizu. Sadržaji samih destinacija se razlikuju, pa je tako i struktura putnika koji u njima letuju različita. Paralija se preporučuje svima koji vole peščanu plažu, shopping, noćni provod. Odmah nakon 3km obalom je povezana sa manjim mestom, Olympic beach. To je mesto koje biraju svi putnici koji žele dobar i kratak put do letovališta, mogućnost da dane odmora provedu u miru i tišini na dugoj peščanoj plaži preko dana, a da opet imaju mogućnost da laganom šetnjom uz more dođu do Paraliije koja je poznata po brojnim kafićima, tavernama, diskotekama, buticima. Na oko 50km od Paralije nalazi se Nei Pori, sa svojom izuzetno velikom peščanom plažom i sadržajima koji pogoduju mirnom, laganom odmoru. Ponuda izleta i obilazaka ista je za sva mesta u Olimpskoj regiji.
Poseta Solunu (obilazak kulturnog i istorijskog nasleđa, shopping); Waterpark – vodeni park nedaleko od Soluna (u sklopu vodenog parka postoji i zoološki vrt kao i tim animatora za decu); grad Katerini sa ostacima antičkog grada Diona iz V veka pre nove ere; Venecijanski zamak u Platamonu; Meteori,  kompleks pravoslavnih manastira na vrhovima stena i litica. Ove stene se nalaze na severozapadnom obodu ravnice Tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus.
Paralija se nalazi u podnožju planine Olimp, na 70km od Soluna i 6km od grada Katerini. Izuzetno popularno letovalište kao zbog predivnih peščanih plaža sa sitnim belim peskom, tako i zbog bogatog sadržaja koje nudi: ulice prepune butika, restorana, kafića, diskoteka, sportovi na vodi, brojni izleti. Idealna je za mlade jer je noćni provod zagarantovan. Takođe, pogodna je za porodice sa malom decom, jer se plićak prostire i do 50m, ima brojne sadržaje za decu (parkiće, zabavni park, sportske terene), odlično je snabdeven (pored brojnih manjih marketa, na ulasku u mesto je popularni market Lidl). Sam put do Paralije je lagan, a pozicija takva da vrlo lako možete obići celu obalu. 

Olympic beach je letovalište u podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Udaljen je 70km od Soluna, 8km od grada Katerini (Katerini jedan od najlepših gradića Olimpske regije) i svega 2km od Paralije (sa Paralijom je povezan šetalištem uz more). Olympic beach odlikuje prijatna klima, velika peščana plaža, mnoštvo prodavnica i restorana. Pešačka zona je puna butika, taverni, barova, rent-a-car agencija, a ima i dobro snabdevenih supermarketa, poslastičarnica i pekara. Namenjen je onima koji žele da provedu miran odmor, a naročito se preporučuje porodicama sa manjom decom. Na plaži se nalazi veliki park, sa sadržajima za decu, a ulaz u more je postepen (plićak je uz obalu) pa je ovo dobar izbor za porodice sa malom decom.

Nei Pori, primorsko mesto, jedno je od najpopularnijih letovališta u Grčkoj. Smešten ispod planine Olimp. Karakteristike ovog letovališta su veoma široka i duga peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi i igrališta za decu, mnogobrojni kafići, poslastičarnice, taverne, restorani kao i prostrani trgovi. Sve ovo Nei Pori čini idealnim mestom za porodično letovanje. Nei Pori je osnovan 1976. godine i građen je po urbanističkim planovima, pa su zato ulice široke sa prostranim trgovima. Stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. U mestu postoji  crkva, osnovna škola, kulturni centar, dva fudbalska igrališta, ambulanta, kao i veliki broj hotela i apartmana. Plaža u Nei Poriju je peščana, od najfinijeg, sitnog peska, a isti takav je i u vodi, kroz koju se postepeno i polako dolazi do dubine.

Коментари

Популарни постови са овог блога

BUDIMPEŠTA - KRALJICA DUNAVA

Budimpešta  -  grad u kom će vas očarati brdoviti Budim i ravničarska Pešta, brojne znamenitosti, lepi plavi Dunav, mađarska kuhinja. Budimpešta  se ubraja u omiljene destinacije srpskih turista i zbog razdaljine od nepunih 400km lagane vožnje autoputem idealna je vikend destinacija. Bilo da ste prvi put u gradu ili ste poželeli iznova da ga bolje upoznate verujemo da će svakako prvi utisak na vas ostaviti brojni mostovi od kojih se izdvaja najstariji, a ujedno i najlepši Lančani most za čiju je gradnju bilo potrebno čak 7 godina. Za ovaj most koji datira još od 1849. godine vezuju se brojne anegdote, a najpoznatija je izrugivanje skulptora zbog lavova na ulazu, jer navodno nemaju jezik. Skulptor je toliko bio posramljen od strane javnosti i sugrađana da je skočio u Dunav. Iz novije istorije najinteresantniji je manevar mađarskog pilota Petera Bešenjija koji je izveo fenomenalnu akrobaciju i proleteo ispod mosta okrenut naopačke. Mesto u gradu koje je nastalo i izgrađeno u

PRAG - Kroz oči pravih gurmana

Ako ove godine imate priliku da po prvi put posetite  Prag  verujemo da ćete prvenstveno imati želju da obiđete sve znamenitosti i autentične građevine, zbog toga ste i došli, jel tako? Posetite  Karlov most, Starogradski trg, neka vas Praški dvorac ostavi bez daha, slikajte se kraj Astronomskog sata, uživajte u bajkovitim predelima i panorami grada šetajući obalom Vltave , a nakon toga krenite u potragu izvrsnih čeških specijaliteta. Izdvajamo najukusnija jela koja morate probati i najpopularnije restorane koje obavezno treba posetiti. Šetajući ulicama grada sa „hiljadu tornjeva“ preporučujemo da probate čuvene praške kobasice, specijalitet u kom uživa gotovo svaki turista  Praga . Praške kobasice su prava hrana za obrok „s nogu“ i ono što je takođe bitno i među najjeftinijim, potražite kioske na Vaclavskim namestima i uživajte u ukusima i ambijentu. Pored kioska popularne grilovane kobasice možete pronaći i u pivnicama  Praga , jer naravno jedno drugo kao što svi znamo idealno

MILANO - Made in Italy

Koja je vaša prva asocijacija kada pomislite na čuveni Milano: moda i šoping, svetski sportovi, najukusnija hrana, neverovatne umetničke lepote? Svaki odgovor je onaj pravi. Neka vas vaše želje pokrenu i odvedu u nezaboravnu avanturu -  POSETITE MILANO . Moda  je izuzetno zastupljena u ponudi grada Milana i nekako se podrazumeva da pri poseti ovom gradu potrošite i jedan deo vremena na odličan šoping. Ukoliko vas put navedete u četvrt grada poznatu pod imenom  Fashion Quadrilatero  zasigurno ćete pronaći neku lepu stvar idealnu za vas i vaše najdraže. Insteresantno je da je arhitektura modne četvrti urađena kao i najlepši muzeji u ovom gradu.  Modna oaza je podeljena na 6 poznatih ulica od kojih se kao najluksuznija ističe Via dela Spinga. Pored kupovine garderobe verujemo da bi vas interesovali i razni suveniri koji su svakako divna uspomena i odličan poklon. Da li ste znali da je tipičan suvenir i simbol grada džezva za čaj Bialetti? Neke od najlepših karnevalskih maski I