Пређи на главни садржај

VRAHOS

Vrahos je smešten u oblasti Epir na jonskoj obali mora. Nalazi se na pola puta između Parge (30 km) i Preveze (32 km). Plaže Vrahos (levi deo prema Prevezi)i Loutsa (desni deo prema Pargi) se prostiru na 3km dugačkoj peščanoj obali, smatraju se popularnijim i posećenijim plažama u toku sezone u ovom delu Grčke. Plaža je u nekim delovima široka oko 50m. 
Ovo manje i mirno letovalište predstavlja pravo mesto za bezbrižan odmor, a naročito je popularno među Grcima i Italijanima. Među srpskim turistima i dalje nije dovoljno istraženo. Najbliža banka, pošta, ambulanta i apoteka se nalaze u Kanalima i Pargi. Zbog blizine Parge, Preveze, ali i Lefkade koja je na samo 60km odatle, Vrahos pruža mogućnosti za aktivan odmor, obilaske i izlete u regiji (u blizini mesta Kanali, na 20km od Vrahosa, nalaze se i ostaci antičkog grada Nikopolis).  Idealno je kao baza za one koji žele da obilaze obalu Jonskog mora i preporučuje se za goste koji dolaze sopstvenim prevozom. Sa magistralnog puta spušta se ka moru i uz samu obalu je smešteno letovalište.
Čitavom dužinom plaže pruža se ulica koja nije prometna (jer njome prolaze samo meštani i oni koji su na letovanje došli sopstvenim prevozom). Sa jedne strane ulice je šetalište (do mora), dok se sa druge strane nalaze smeštajni kapaciteti. Skoro svi apartmanski i hotelski objekti u prizemlju imaju market, kafić ili tavernu. Ovde ćete pronaći jednu pekaru, tri supermarketa, ali za veće nabavke preporučuje se odlazak do Parge ili Preveze. Takođe, ovde nema sadržaja koji omogućuju noćni provod i izlaske. Svakako, mesto se preporučuje svima koji znaju da uživaju u miru i tišini, u šetnjama uz more, obilascima regije i izletima. Obavezno posetite grad Preveza (32km), koja je jedan od najvećih gradova u oblasti Epir. 

Ona ima i jednu od najvećih marina u ovoj oblast, sa svojim šetalištem uz more, punim prodavnica kafića i restorana. Takođe stari grad se nalazi odmah do marine (uske, kaldrmisane ulice, prepune taverni i prodavnica). Jedan od najlepših delova grada je Šejtan pijaca.  U okolini Preveze nalazi se 5 tvrđava, 4 muzeja, antički grad Nikopolis, Nekromantion svetilište, podmorski tunel na putu prema Lefkadi; reka Aheron (oko 20km) - fantastična priroda, izvori čiste planinske vode u šumi, hodanje kroz kanjon (reka je većim delom svog toka plitka), rafting, vožnja kajaka, jahanje konja kroz reku, taverne pored vode sa odličnim ribljim specijalitetima, zaista doživljaj koji se pamti.
Reka Aheron.

Nekromantion- drevno svetilište posvećeno Hadu bogu podzemnog sveta.

Nikopolis- najveći antički grad u Grčkoj.

Mini akva park hotela Kanali beach (19km od Vrahosa).

Posetite Jonsku obalu! First minute ponude apartmanskog smeštaja za leto 2019 sa autobuskim i sopstvenim prevozom očekujte uskoro na oktopod.rs. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Gde Alpi dodiruju Sredozemno more - AZURNA OBALA

U Francuskoj, uz samu granicu sa Italijom prostire se čuvena i posebna  Azurna obala , simbol glamura i sjaja. Međutim  Azurna obala  je mnogo više od navedenog, to je regija sa posebnim prirodnim lepotama, prijatnom klimom, živopisnim selima, to je veza koja spaja neukrotive Alpe i plavetnilo Sredozemnog mora i daruje neke od najlepših gradova Evrope i sveta. Nica, Sen Trope, Monako, Kan  su svakako najpoznatija mondenska mesta ove regije osunčana čak 300 dana godišnje. Lepote Francuske rivijere su decenijama unazad inspiracija i pokretač za mnoge umetnike, pesnike, slikare, dok pomenuti šarmantni gradovi iz godine u godinu ostavljaju bez daha sve veći broj turista. Nica  je pravi biser  Azurne obale  i destinacija idealna za sve generacije. Istorija ovog grada svedoči da je nastao još davne 350 godine pre nove ere i osnovan je od strane kolonije grčkih pomoraca. Danas je upravo Nica epicentar turističkih dešavanja na Azurnoj obali, koja najveći broj putnika skuplja na nezaobila

MILANO - Made in Italy

Koja je vaša prva asocijacija kada pomislite na čuveni Milano: moda i šoping, svetski sportovi, najukusnija hrana, neverovatne umetničke lepote? Svaki odgovor je onaj pravi. Neka vas vaše želje pokrenu i odvedu u nezaboravnu avanturu -  POSETITE MILANO . Moda  je izuzetno zastupljena u ponudi grada Milana i nekako se podrazumeva da pri poseti ovom gradu potrošite i jedan deo vremena na odličan šoping. Ukoliko vas put navedete u četvrt grada poznatu pod imenom  Fashion Quadrilatero  zasigurno ćete pronaći neku lepu stvar idealnu za vas i vaše najdraže. Insteresantno je da je arhitektura modne četvrti urađena kao i najlepši muzeji u ovom gradu.  Modna oaza je podeljena na 6 poznatih ulica od kojih se kao najluksuznija ističe Via dela Spinga. Pored kupovine garderobe verujemo da bi vas interesovali i razni suveniri koji su svakako divna uspomena i odličan poklon. Da li ste znali da je tipičan suvenir i simbol grada džezva za čaj Bialetti? Neke od najlepših karnevalskih maski I

JEDINSTVENA VENECIJA

Grad koji krasi čak 417 mostova koji spajaju 118 ostrva. Ova istaknuta italijanska lepotica je pravi muzej na otvorenom, popularna među romantičarima, zaljubljenicima u umetnost, u neka davna vremena duždeva i dama u raskošnim haljinama. Svako ko želi da makar na kratko otputuje kroz istoriju  Venecija  je pravi izbor za sve generacije. Venecija  se razvila u severozapadnom delu Jadranskog mora i njena priča počinje još u V veku kada je stanovništvo Zapadnog Rimskog carstva bežalo pred naletom varvara. Sam nastanak grada se po mnogo čemu izdvaja u odnosu na sve druge gradove sveta. Zasigurno znate da se građevine kompletnog grada nalaze na ogromnim drvenim stubovima zabodenim u more i pesak. A da li ste znali interesantnu činjenicu da je samo za izgradnju čuvene Santa Maria della Salute bilo potrebno  čak preko 1.000.000 stubova i da je to drveće mahom sa prostora Slovenije, Hrvatske i Crne Gore? Obzirom na autentičnu lokaciju i položaj na kom je razvijen sam centar gra